Kwekerij


Ons tuinbouwbedrijf in Vlagtwedde is van oorsprong een melkveebedrijf. In 2006 hebben we een rigoureuze omschakeling gemaakt en zijn we begonnen met een snijheesterkwekerij. In de herfst van 2006 zijn de eerste soorten heesters (allemaal met de hand!)  aangeplant.  In de loop van de jaren is dit uitgebreid en op dit moment groeien er vijf verschillende soorten snijheesters op drie hectare grond.

Elke soort is winterhard en bloeit op verschillende tijden van het jaar zodat we jaarrond werk hebben om de verschillende soorten te verwerken en af te leveren. Alle soorten heesters staan in de volle grond, de skimmia’s staan in een schaduwhal.

Van alle snijheesters worden de takken gesneden en verwerkt in onze verwerkingsruimte. Hierna gaan ze op de karren naar de veilingen in o.a. Eelde of Rijnsburg. Bloemisten verwerken de takken in bloemstukken of boeketten.

Het uitgangsmateriaal komt van Kolster B.V. uit Boskoop. Ook krijgen wij van hun goede begeleiding en adviezen over de teelt van de snijheesters.