Vakantiewoning

 Het klooster in Ter Apel

Vakantie bij De Weyde:  genieten van de rust, de ruimte en het heerlijke landleven!

De ruime, gezellige woning is landelijk gelegen in het buurtschap ‘Over de dijk’, tussen de dorpen Sellingen en Vlagtwedde in het mooie Westerwolde. Een heerlijk huis welke volledig is ingericht voor 2 tot ca. 12  personen in een landelijke sfeer en voorzien van alle comfort waardoor u zich direct thuis zult voelen. Achter de vakantiewoning ligt onze kwekerij van heesters en pioenrozen. U heeft hier na overleg vrij toegang over de graspaden en hier kunt u genieten van alles wat groeit en bloeit. Elk jaargetijde heeft zijn eigen schoonheid.

Op het terrein van de verhuurder (de buren ­čÖé  bevindt zich Brouwerij Westerwolde.  In deze kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij worden diverse soorten speciaalbier gebrouwen. Elke zaterdag is de brouwerij open om even een kijkje te nemen. Een proeverij met de hele groep is natuurlijk ook mogelijk, en ideaal, want een bob is niet nodig! 

Het familie-vakantiehuis is gelegen op een zeer ruime kavel van ca. 5000 m2.  Tijdens uw verblijf bent u de enige huurder van de vakantiewoning, optimale privacy dus!

Ruimte

Bij De Weyde is er meer dan genoeg ruimte voor groepen tot ca 12 personen. Een tentje kan natuurlijk altijd bijgeplaatst worden in de grote tuin en eventueel kunnen extra gasten nog gebruik maken van de slaapbank in de ‘recreatieruimte’.  De landelijk gelegen plek maakt het een ideale omgeving voor bijvoorbeeld een familieweekend of een vakantie met meerdere gezinnen, maar ook voor een kleiner gezin is het een perfecte locatie; de prijzen zijn aangepast aan het aantal personen. Dus wilt u er lekker met z’n twee├źn even tussenuit of organiseert u een vakantie of weekend met familie of vrienden?  Bij vakantiewoning De Weyde is  het plezierig vakantie vieren van jong tot oud!

Genieten

In alle rust kunt u hier in elk seizoen genieten van een heerlijke vakantie. Hier ervaart u de sfeer en de rust van het echte platteland. Hier kunt u de zon nog op zien komen en vanaf de luxe overkapping zien ondergaan en zingen de vogels u ‘s morgens wakker. ‘s Morgens in de zon een ontbijtje op het terras, en is het te warm, dan zoekt u een plekje onder de boom of in de hangmat tussen de appelbomen. ‘s Avonds een heerlijke avondwandeling over de kwekerij of door de tuin. Hier staan ook diverse fruitbomen en struiken: appels, peren, kersen, bessen, frambozen… als ze rijp zijn mag u ze plukken!

En de kinderen?

Voor kinderen is er genoeg ruimte om te spelen, voor hen is er zelfs een eigen speelcaravan, of laat ze heerlijk spelen in de  grote zandbak, overzichtelijk gelegen bij het grote terras met de overkapping.  Ook is er een mega-trampoline (ingegraven) waar heerlijk op gesprongen kan worden. Er is een schommel aanwezig en op het grote grasveld kan er gevoetbald of gevolleybald worden.  Vanaf augustus 2021 staat er een megagroot klimtoestel met nestschommel.  In de dieren’weyde’ lopen als het weer het toelaat kippen en twee schapen.  Ook staan er kinderfietsjes, een skelter, zelfs een familiefiets, tafeltennistafel en buitenspeelgoed zoals bijvoorbeeld een XXL-4-op-een-rij  klaar. 

Ook in de herfst en winter

Ja, ook dan is het ook heerlijk vertoeven bij De Weyde. Het landelijk ingericht vakantiehuis is voorzien van centrale verwarming. De huiskamer en  badkamer op de begane grond zijn voorzien van behaaglijke vloerverwarming. En is het een koude, regenachtige avond? Geniet dan van het knapperende vuur en de heerlijke warmte van de houtkachel en haal de spelletjes uit de kast! In de verwarmde “Schure”  staat een pooltafel, een voetbaltafel, dartspel, poppenkast, zitzak, speelkeuken, knutseltafel en 2 kasten boordevol spelletjes.. Dus ook in de herfst en winter kunt u hier prima uit de voeten!

In de buurt

De gemeente Vlagtwedde kent meer dan 50 dorpen, gehuchten en buurtschappen (waaronder Over de Dijk!). De namen zijn veelal ontstaan in de loop van de geschiedenis van Westerwolde. De omgeving leent zich dan ook uitstekend voor diverse wandel- en fietsroutes langs deze boerenstreken, door het bos of over de hei. Of stap in de auto en maak een verkenningsrit (file-vrij:-)  langs de vele dorpen in Westerwolde of over de grens in Duitsland. Al eens gekano├źd in Westerwolde? Moet u zeker eens doen! En wat dacht u van een dagje Bourtange, het oude vestingstadje ligt op 6 km. afstand en is via een leuke fietsroute te bereiken. Op de E-choppers (electrische scooters) die onze buren verhuren kun je een mooie tocht maken door Westerwolde. Onder het kopje ‘omgeving’ leest u meer over wat deze mooie en verrassende omgeving u te bieden heeft!

In de vakantiewoning liggen twee mappen klaar met als titel “Wat gaan we doen vandaag?” , boordevol informatie over leuke uitjes in de omgeving voor jong en oud(er).

Welkom

Wilt u ook van dit alles genieten? Reserveer dan nu een verblijf bij De Weyde. U bent van harte welkom!

 

 

Wat vinden andere gasten van dit vakantiehuis?  Kijk op www.zoover.nl!) en vul in: ‘Vakantiehuis De Weyde’ 

 

De Bronzen Eik in Sellingen