Vakantiewoning

 Het klooster in Ter Apel

Vakantie bij De Weyde:  genieten van de rust, de ruimte en het heerlijke landleven!

De ruime, gezellige woning is landelijk gelegen in het buurtschap ‘Over de dijk’, tussen de dorpen Sellingen en Vlagtwedde in het mooie Westerwolde. Een heerlijk huis welke volledig is ingericht voor 2 tot 12  personen in een landelijke sfeer en voorzien van alle comfort waardoor u zich direct thuis zult voelen. Achter de woning ligt onze kwekerij wat boeiend is in elk jaargetijde. U heeft hier na overleg vrij toegang over de graspaden en hier kunt u genieten van alles wat groeit en bloeit. Elk jaargetijde heeft zijn eigen schoonheid. Het familie-vakantiehuis is gelegen op een zeer ruime kavel van ca. 5000 m2.  Tijdens uw verblijf bent u de enige huurder van de vakantiewoning, optimale privacy dus!

Sinds kort, omdat er erg veel vraag naar is, mogen honden mee naar het vakantiehuis! 

Ruimte

Bij De Weyde is er meer dan genoeg ruimte voor groepen tot 12 personen. Een tentje kan natuurlijk altijd bijgeplaatst worden in de grote tuin en eventueel kunnen extra gasten nog gebruik maken van de slaapbank in de ‘recreatieruimte’.  De landelijk gelegen plek maakt het een ideale omgeving voor bijvoorbeeld een familieweekend of een vakantie met twee gezinnen, maar ook voor een kleiner gezin is het een perfecte locatie; de prijzen zijn aangepast aan het aantal personen. Dus wilt u er lekker met z’n tweeën even tussenuit of organiseert u een vakantie of weekend met familie of vrienden?  Bij vakantiewoning De Weyde is  het plezierig vakantie vieren van jong tot oud!

Genieten

In alle rust kunt u hier in elk seizoen genieten van een heerlijke vakantie. Hier ervaart u de sfeer en de rust van het echte platteland. Hier kunt u de zon nog op zien komen en ondergaan en zingen de vogels u ‘s morgens wakker. ‘s Morgens in de zon een ontbijtje op het terras, en is het te warm, dan zoekt u een plekje onder de boom of in de hangmat tussen de appelbomen. ‘s Avonds een heerlijke avondwandeling over de kwekerij of door de fruittuin. Appels, peren, kersen, rode  frambozen, zwarte bessen, en zelfs gele frambozen… Als ze rijp zijn kunt u ze plukken!

En de kinderen?

Voor kinderen is er genoeg ruimte om te spelen, voor hen is er zelfs een eigen speelcaravan, of laat ze heerlijk spelen in de  grote zandbak, overzichtelijk gelegen bij het grote terras. Ook is er een mega-trampoline (ingegraven) waar heerlijk op gesprongen kan worden. Er is een schommel aanwezig en op het grote grasveld kan er gevoetbald of gevolleybald worden.  In de dieren’weyde’ lopen als het weer het toelaat wat dieren. Ook staan er kinderfietsjes, een skelter, zelfs een familiefiets, tafeltennistafel en buitenspeelgoed klaar.

Ook in de herfst en winter

Ja, ook dan is het ook heerlijk vertoeven bij De Weyde. Ook in de herfst en winter is de kwekerij mooi om te zien en zijn we  aan het oogsten met de planten. Verder is het landelijk ingericht vakantiehuis voorzien van centrale verwarming. De huiskamer en  badkamer op de begane grond zijn voorzien van behaaglijke vloerverwarming. En is het een koude, regenachtige avond? Geniet dan van het knapperende vuur en de heerlijke warmte van de houtkachel en haal de spelletjes uit de kast! In de verwarmde “Schure”  staat een pooltafel, een voetbaltafel, dartspel, poppenkast, zitzak en een twee persoons bedbank voor eventueel meerdere gasten. Dus ook in de herfst en winter kunt u hier prima uit de voeten!

In de buurt

De gemeente Vlagtwedde kent meer dan 50 dorpen, gehuchten en buurtschappen (waaronder Over de Dijk!). De namen zijn veelal ontstaan in de loop van de geschiedenis van Westerwolde. De omgeving leent zich dan ook uitstekend voor diverse wandel- en fietsroutes langs deze boerenstreken, door het bos of over de hei. Of stap in de auto en maak een verkenningsrit (file-vrij:-)  langs de vele dorpen in Westerwolde of over de grens in Duitsland. Al eens gekanoëd in Westerwolde? Moet u zeker eens doen! En wat dacht u van een dagje Bourtange, het oude vestingstadje ligt op 6 km. afstand en is via een leuke fietsroute te bereiken. Onder het kopje ‘omgeving’ leest u meer over wat deze mooie en verrassende omgeving u te bieden heeft!

In de vakantiewoning liggen twee mappen klaar met als titel “Wat gaan we doen vandaag?” , boordevol informatie over leuke uitjes in de omgeving voor jong en oud(er).

Welkom

Wilt u ook van dit alles genieten? Reserveer dan nu een verblijf bij De Weyde. U bent van harte welkom!

 

 

Wat vinden andere gasten van dit vakantiehuis?  Kijk op www.zoover.nl!) en vul in: ‘Vakantiehuis De Weyde’ 

 

De Bronzen Eik in Sellingen