Helaas…. pioenrozen uitverkocht!

Het pioen-seizoen is weer ten einde….  Dit seizoen was korter dan verwacht. Dit had alles te maken met het koude en natte voorjaar; alle groei en bloei kwam laat op gang. Drie weken later dan ‘normaal’ konden we beginnen met de oogst, en prompt kwamen er temperaturen van 30 graden, waardoor het ineens allemaal erg snel ging. 

Maarrr… ze waren weer mooi, de pioentjes. Menig huiskamer, keuken, zelfs badkamer en slaapkamer werden er mee opgefleurd. En we kregen erg mooie reacties, altijd fijn. Na ruim 4 weken buffelen voor ons gaan we nu een iets rustiger periode in… hoewel… het onkruid groeit nog steeds uitbundig en we moeten alle zeilen bijzetten om dat de baas te blijven. 

In augustus beginnen we met de oogst van de Viburnum Compactum, de Gelderse roos. Hoewel de naam iets anders doet vermoeden zijn dit mooie dikke houtige takken met trossen besjes. Nu zijn die bessen nog groen, tegen de herfst verkleuren ze naar oranje en uiteindelijk rood. Het is de bedoeling dat we deze takken ook in de kraam verkopen. Mooi als solitaire bos, maar ook mooi om te mengen met andere bloemen, uit de winkel, uit de tuin of uit het veld.  Zodra we hier meer over weten zullen we het weer melden op deze website en op onze Facebook pagina.

Fijne vakantie allemaal!!

Comments are closed.