Skimmia

De Skimmia is een schaduwplant. In een grote schaduwhal van 26 x 68 m2 staan twee soorten, t.w. de Skimmia Rubella (rode bloemknop) en de Skimmia Kew Green (groen-witte bloemknop). De schaduwhal is een stalen constructie met een schaduwdoek, wat er voor zorgt dat ongeveer de helft van het zonlicht tegengehouden wordt. In de wintermaanden wordt het doek aan de bovenkant van de schaduwhal er af gehaald (zie tweede foto rechts) Dit is om te voorkomen dat het doek bedolven wordt onder een laag sneeuw.  In april, wanneer de zon weer meer kracht krijgt wordt het doek er weer over gespannen.

Onze tien kippen zorgen er voor dat onze schaduwhal onkruid-vrij blijft. (soms moeten ze nog een béétje meer hun best doen) De kippen houden niet van Skimmia’s of de bloem ervan, maar wel van het onkruid wat er toch tussen groeit. De schaduwhal zorgt ervoor dat ze mooi binnen de vier ‘muren’ blijven en we krijgen ook nog elke dag tien eitjes op de koop toe!

De skimmia kent een ruime oogstperiode. Zolang de bloem in de knop zit kan er van gesneden worden. Dit is van ca. november t/m maart. Daarna gaan ze bloeien en sterft de bloem binnen enkele weken af.

Skimmia’s hebben een lange houdbaarheid en staan daardoor lang op de vaas.