Welkom bij vakantiehuis De Weyde!

Beste kijker, lezer.  Hoewel deze website van oorsprong bedoeld was om informatie te geven over het vakantiehuis, maar ook over de kwekerij en caravanstalling, wordt het nu hoofdzakelijk gebruikt voor informatie over en reserveringen van vakantiehuis De Weyde. Een héérlijk ruim familie-vakantiehuis voor ca. 12 personen. Heel veel informatie is te vinden onder het kopje ‘Vakantiewoning’, in de donkergroene balk hierboven.

Door een andere bedrijfsvoering (het opzetten van een brouwerij!) wordt er gesaneerd in de kwekerij.  Er zijn nog drie soorten planten die we houden; de pioenrozen natuurlijk, dan nog de Viburnum Compactum (Gelderse roos) met een oogst in augustus t/m oktober en de rode en oranje Ilex (hulst-familie) met de oogst vanaf ca. oktober tot en met december. De rest van de grond wordt nu gebruikt voor de teelt van brouwgerst, welke we gebruiken voor onze Westerwolder biertjes!

De brouwerij heeft een eigen website: www.brouwerij-westerwolde.nl , welke nu nog in oprichting is.  De caravanstalling is inmiddels opgeheven en niet meer als zodanig in gebruik.

Binnenkort zal deze website vernieuwd worden zodat het een duidelijke website wordt, hoofdzakelijk van en over het vakantiehuis met daarbij natuurlijk ook nog informatie over de planten, met name de verschillende soorten pioenrozen. 

Heeft u vragen? Stuur dan gerust een berichtje! 

 

 

Met een vriendelijke groet,

Marende Verwey

Vakantiehuis De Weyde

Vlagtwedde

 

Comments are closed.